ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΕΓΚΥΡΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΕΣΤ ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ,

Με Δωρεάν επιβεβαιωτικό έλεγχο σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, καθώς και έλεγχο για την πιο κοινή μετάλλαξη της Κυστικής Ίνωσης, την ΔF508

Το NIFTY τεστ είναι:
ΑΣΦΑΛΕΣ (μη επεμβατικό, χωρίς το ρίσκο αποβολής)
ΑΠΛΟ (Απαιτούνται μόνο 10 ml αίματος)
ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ (ευαισθησία 99.5% δηλαδή στις 1000 περιπτώσεις τρισωμιών θα ανιχνεύσει τις 995)
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ (Πάνω από 600.000 NIFTY tests έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα διεθνώς)

Η εγκυμοσύνη είναι η πιο σημαντική στιγμή στην ζωή μιας γυναίκας, η οποία φέρνει όχι μόνο μεγάλη χαρά αλλά και σκέψεις για ένα υγιές μωρό. Η σημαντική εξέλιξη της γενετικής μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη πρόβλεψη εμφάνισης χρωμοσωμικών ανωμαλιών υψηλού ρίσκου του κυοφορούμενου βρέφους.

Τα κύτταρα μας αποτελούνται από 23 ζευγάρια χρωμοσωμάτων. Σε μερικές περιπτώσεις ένα χρωμόσωμα μπορεί να έχει ένα επιπλέον αντίγραφο προκαλώντας τις λεγόμενες τρισωμίες, οι οποίες επιφέρουν σημαντικά μη αναστρέψιμα προβλήματα υγείας.

Το NIFTY (Non Invasive Fetal Trisomy) είναι ασφαλές, απλό και υψηλής ακρίβειας τεστ το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει από την 10η εβδομάδα κύησης, με μία απλή αιμοληψία, χρωμοσωμικές ανωμαλίες και μικροελλειπτικά σύνδρομα όπως φαίνονται στον Πίνακα, ανιχνεύοντας DNA προερχόμενο από το μωρό (fetal DNA) στην κυκλοφορία του αίματος της μητέρας.

Πότε μπορείτε να κάνετε το NIFTY test;
Μερικές γυναίκες παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης γενετικών νοσημάτων όταν
Α) είναι πάνω από μία ηλικία ( > 35 ετών)
Β) έχουν οικογενειακό ιστορικό.
Γ) έχουν λάβει ένα ύποπτο βιοχημικό τεστ διαλογής (screening) (πχ PAPP-A) που σχετίζεται με την εμφάνιση χρωμοσωμικών ανωμαλιών.
Δ) έχουν προηγούμενη κύηση που τερματίστηκε ή/και αποβολή λόγω χρωμοσωμικών ανωμαλιών.

To NIFTY τεστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης σε περιπτώσεις δίδυμης κύησης (μόνο για τις τρισωμίες 13, 18 και 21), σε περιπτώσεις δωρεάς ωαρίων καθώς και σε περιπτώσεις IVF εγκυμοσύνης.
• Την 10η εβδομάδα εγκυμοσύνης
• Ποσοστό επιτυχίας >99%
• Πάνω από 800.000 τεστ διεθνώς
• Ψευδώς θετικά αποτελέσματα <0.5%

πινακας-συνδρομων

Από πρόσφατη και ανεξάρτητη μελέτη του Baylor College of Medicine, που δημοσιεύτηκε στο NEJM*, προέκυψε ότι το NIFTY υπερείχε των άλλων αντίστοιχων τεστ καθώς είχε:
Α. Το μεγαλύτερο ποσοστό Πραγματικών Θετικών (Τrue Positives) 87% και
Β. Το μικρότερο ποσοστό Ψευδώς Θετικών (False Positives) 13%

πινακας2

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΌΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΤΕΣΤ ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Nifty prices

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα NIFTYTEST

* (Cheung SW, Patel A, Leung TY, Accurate description of DNA-based noninvasive prenatal screening. N Engl J Med 2015; 372:1675-1677)
Το NIFTY, καθώς και όλα τα αντίστοιχα τεστ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ διαγνωστικό τεστ. Αυτό σημαίνει ότι εάν βρεθεί ένα παθολογικό αποτέλεσμα θα πρέπει να επιβεβαιωθεί με ανεξάρτητη διαγνωστική μέθοδο, όπως αυτή της αμνιοπαρακέντησης με σκοπό την άμεση καρυοτιπική ανάλυση του εμβρύου. Προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ τον επιβεβαιωτικό έλεγχο, εάν προκύψει θετικό αποτέλεσμα.